De auteurs

 

Aan de Marsupilami hebben heel wat mensen tijd gestoken. Eerst en vooral André Franquin natuurlijk. Hij was de schepper en bezitter van de Marsupilami tot op zijn dood. Het was dan ook - samen met Guust Flater – zijn favoriete creatie. Tot zijn dood heeft hij er alles aan gedaan om het beestje het beste te geven, vandaar ook de rechtszaak tegen Disney. 10 jaar voor zijn dood bewees Franquin weer dat hij alles deed voor het beestje: hij maakte een nieuwe stripreeks voor hem én ook een uitgeverij! Hijzelf tekende de reeks niet. Dat liet hij over aan Batem, een man die zoals hijzelf tekende. Eén van de weinigen die dat immers kon.

Greg was dan weer de scenarist. Jarenlang heeft hij scenario’s voor Franquin gemaakt, maar het stopte plots. Totdat de Marsupilami terugkwam dus. Na 2 verhalen werd Greg echter ziek. Toen kwam Yann in de plaats, en hij heeft al heel wat scenario’s geschreven intussen. Na nummer 9 stopte het plots.

De andere medewerkers zijn niet zo fantastisch geweest als deze. Misschien toch Xavier Fauche nog even vermelden. Hij heeft ook een scenario gemaakt. Fauche is echter niet geschikt voor zoiets. Meer voor westernstrips, zoals Lucky Luke waar hij enorm veel scenario’s voor gemaakt heeft.

 

 

 

©Joris’ productions