Tekenfilms

 

Zoals velen wel al zullen weten, bestaan er ook tekenfilms over het beroemde stripfiguur Kuifje.

 

Het idee om ze te maken kwam er in 1988. twintig jaar daarvoor kwam Kuifje ook al voor in tekenfilms, maar toen was het effect niet overtuigend. Toch wilde men nu een echte tekenfilmserie van de grond halen. De Stichting Hergé was volledig akkoord als alles bleef zoals in de strips. Het was uiteindelijk door de stripverhalen dat Kuifje bekend was, dus dat moest zo blijven. En zo gezegd, zo gedaan, want de tekenfilms werden echt de levenswerken van Hergé, maar dan alleen wat in tekenfilmvorm gezet. Alles bleef bewaard: de achtergrond, de figuren, de kleuren, de tekeningen, kortom ALLES. Behalve één iets! Hergé zelf komt in elke tekenfilm ook voor. Als je goed kijkt zie je altijd een blonde vent rondlopen, af en toe zit hij zelf bij de slechteriken verborgen.

 

Eenentwintig van de drieëntwintig albums werden in tekenfilmvorm gegoten. In 1992 waren de 39 afleveringen van elk 26 minuten af. In 50 landen werden ze uitgebracht. Zo kwam Kuifje weer volop tot leven én werd hij nóg beroemder dan daarvoor!

 

In het Nederlands werd de stem van Kuifje ingesproken door Michaël Pas. Misschien jammer dat alle opschriften, waar dan ook, allemaal in het Frans geschreven zijn, en dus niet vertaald zin. Maar al bij al is er een mooie reeks tot stand gekomen dankzij Ellippse - Nervada.

 

 

 

Afbeelding: ©Hergé Moulinsart

©Joris’ productions Assebroek