Postzegels van Kuifje:

 

Van Kuifje werden in België en Nederland enkele postzegels gemaakt. Er zijn ook telefoonkaarten van gemaakt. Jammer genoeg hebben we niet alle postzegels teruggevonden. Er zijn er erg veel.

 

In België:

 

Deze is één van de officiële 17 BEF-postzegels (0,42€) uit België (uit 1999). Dit is weliswaar een erg recente. Er bestaan er nog veel meer in België! Kuifje is dan ook een echt ‘Belgisch Exportproduct’.

 

Dit is dan weer de allereerste zegel van Kuifje, ontworpen voor de Jeugdfilatelie van België. Die brengt ieder jaar een nieuwe postzegel uit met de beeltenis van een Belgisch stripfiguur. Deze dateert van 1979. Er hoort ook een speciale stempelzegel bij, waardoor het prentje enkele euro’s meer waard wordt.

 

Op deze postzegel van 17 BEF (0,42€) voor het tienjarig bestaan van het “Belgisch Centrum voor Het Beeldverhaal”, staat de raket uit de maanavonturen van Kuifje afgebeeld (1999).

 

Kuifje en de Blauwe Lotus, een telekaart voor iedere verzamelaar. Er bestaan er slecht 3000. Elke kaart bevindt zich in een genummerde en geïllustreerde verpakking. Hij kost 950 BEF (zo’n 23,55€).

 

En ook Orange maakte in 2001 4 verschillende kaarten, elk ter waarde van ofwel 1000, 500 of 250 Bef. Hieronder zie je de 4 verschillende versies.

 

 

In Nederland:

 

In Nederland bestaan sinds kort 2 postzegels (80c, zo’n 0,37€) van Kuifje. Er is een velletje met 2 verschillende postzegels en een postzegelboekje van 5 dezelfde zegels mét één sluitzegel zonder frankeerwaarde.

 

Er bestaat ook nog een TELEBRIEF (een enveloppe met postzegels en een telefoonkaart) en een ECU-brief (met postzegels en een munt).

 

 

En er bestaan ook telefoonkaarten:

{short description of image}{short description of image}

 

In Frankrijk:

In Frankrijk is er enorm veel gedaan rond deze postzegel, maar we hebben niet alles op de site geplaatst. Zie http://www.chez.com/efpe/timbres/timbres.htm voor alle postzegels en accessoires.

 

 

Postzegels e.d.: ©Belgische posterijen, Hergé, Moulinsart, Belgacom & PTT

©Joris’ productions